Ochtendgloren, deel 2

elke ochtend bij vertrek
kijk ik naar boven
naar het raam
een tandenborstel in je mond
jij staat daar lachend
zwaait mij na
terwijl ik uit je zicht verdwijn
blaas ik je nog een handkus toe

een man alleen op straat
trekt een raar gezicht
blijven de gordijnen
bij hem soms altijd dicht?

Advertentie

2 gedachtes over “Ochtendgloren, deel 2

  1. Goede morgen Klaas,

    Een mooi gedicht en doet mij denken aan de ochtenden als ik ’s morgens naar mij werk toe reed. Maar ook nu nog als mama naar haar werk toe gaat. Of dat ’s morgens vroeg is, ’s middags of later op de dag. Zo gaan wij altijd “uit elkaar” voor even. Waarom? Omdat wij van elkaar houden en eens, eens kan het de laatste keer zijn. Daarom is het zo belangrijk om afscheid te nemen ook al is het voor even.

    Groetjes en liefs, pap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s